dimecres, 1 de desembre del 2010

Carta oberta d'un votant de SI als dirigents d'ERC


Com a ex votant vostre, i ja que en les vostres valoracions he interpretat ganes de recuperar la confiança de part de l’electorat perdut, em dirigeixo a vosaltres per a demanar-vos que des d’avui mateix torneu a treballar per a la independència i que oferiu la vostra ajuda a Solidaritat Catalana per a que pugui tenir grup parlamentari propi.

Segurament ignorareu o us posareu les mans al cap per la meva segona demanda. Però cal recordar que això ja s'ha fet altres vegades. Que jo recordi, al parlament espanyol s’ha fet un mínim de dues vegades i en almenys una, n’heu estat part beneficiada. Per què no poden fer-ho dos partits a Catalunya i amb un mateix objectiu? No esteu ja proposant anar conjuntament a les municipals? Podeu començar amb un gest com aquest.

Un acte valent d’aquest tipus servirà per mostrar que no hi haurà una guerra entre aquests dues formacions per veure qui es queda amb els votants de l’altre. A més, la veu independentista se sentirà més que mai dins del parlament català. Hi hauria dos grups independentistes amb veu pròpia que podrien proposar lleis i posicionar a la resta de partits autonomistes en situacions compromeses que sempre han esquivat. Segurament seran discursos diferents i molts cops amb crítiques constructives, però sempre amb un mateix objectiu.

Treballant conjuntament serà més fàcil aconseguir-ho. Hem d’aprofitar plenament la força que pot donar-nos tenir dos grups parlamentaris propis i independentistes al parlament: l’espoli fiscal, la manca de finançament, la impossibilitat del concert econòmic, el que acabaran representant les retallades a l’estatut ha d’estar en boca de tothom i amb el màxim d’arguments possibles. Cal començar a fer pedagogia per convèncer als que encara es pensen que mai seran independentistes o als que ho son i estan darrere d’unes sigles autonomistes. És d’allà on hem d’esgarrapar almenys el 47% d’independentistes que sortim a les enquestes.
Ara és el moment dels polítics valents!

Cordialment,

Jordi Olivé

5 comentaris:

  1. I això com se'ls hi pot fer arribar?

    Em sembla una gran proposta, demostraria la bona voluntat d'uns i donaria la veu que els hi fa falta als altres.

    ResponElimina
  2. info@esquerra.org crec que el millor seria fer-ho arrivar a esquerra o fins i tot enviar-ho a algun diari perquè ho publiqui a les cartes dels lectors.

    Felicitats per la proposta. Crec que som molts els que pensem com tu.

    Jordi Segalés

    ResponElimina
  3. Aquest escrit te molta raò, ja es hora de que els independentistes fem us de la voluntat del poble i que aquests hi creguin, perque certament en som molts.
    Fins i tot, aixó ja somiant força, seria però possible que si tots els qui volem la independencia votessim a una coalició independentista per a les municipals. No s'iniciá així la segona república, no tindrien mes remei i des de fora ens donarien suport, amb les noves lleis de la ONU cada cop es mes factible l'utilitat d'un cte així. Amb aquesta gran oportuniitat de realitzar el nostre desitg demano jo, serem prou valents i itel·ligents els catalans per anar d'un cop per a tots, tots a una en una decisió en la que color o tendencia no te importancia, sino el dret a la lliure decisió i gestió. Per a el nostre futur, per a poder tenir una Catalunya millor, haurem de fer-ho. Visca Catalunya.

    Xavier Gabarrós Castro

    ResponElimina
  4. Endevant. El nostre país necessita ser lliure!

    ResponElimina
  5. En aquesta adreça, es pot llegir la resposta d'Esquerra a la carta:

    http://estemfotuts.blogspot.com/2010/12/resposta-desquerra-la-carta-oberta-dun.html

    Després de llegir-la diverses vegades m’ha decebut bastant. Allà intento explicar les meves raons.

    Jordi Olivé

    ResponElimina