dilluns, 21 de febrer del 2011

Tancaments sospitosos al Facebook: Censura?

Mentre als noticiaris no para de fer-se ressò que les revoltes a Tunísia, Egipte o la resta de països del Pròxim Orient, contra les faltes de llibertat que pateixen, s'han gestat gràcies a les xarxes socials; resulta que ha Catalunya, que presumiblement pertany a un estat demòcrata dins la Unió Europea, no parem de patir atacs dins d'aquestes xarxes socials.

I és que durant aquests dos darrers dies, al Facebook, molts hem estat els que hem observat com minvaven la quantitat d'amics que teníem. Justament han desaparegut tots aquells perfils d'usuaris que s'han mostrat més actius contra l'apagada de la TV3 i que fins i tot van sortir a la televisió.

Cal remarcar que no és la primera vegada passa. Durant la campanya per a les eleccions per al Parlament de Catalunya, ja hi va haver episodis d'aquest tipus. Aquella vegada, la censura la van patir tan perfils anònims com de persones que ara tenen escó al nostre Parlament. Qui no recorda el tancament del perfil dels principals candidats de SI?

On és la llibertat d'expressió? Vivim realment en una democràcia? Quins interessos i excuses hi ha al darrera d'aquests tancaments? Com és que sempre la patim els independentistes catalans? Hi ha algun mitjà de comunicació que s'hagi plantejat investigar aquests tancaments?

3 comentaris:

  1. Paraules redactades per en Quimet del Tet:
    Dijous al vespre i divendres al matí he estat expressant lliurement les meues opinions respecte al tancament de TV3 al País Valencià... opinions sempre amb respecte, en clau d'humor i amb cert punt d'ironia.
    El cas es que des del migdia surtia el meu nom als TN i al 3/24, i els enemics de la llibertat d'expressió que han dut aquest atac sense precedents a la nostra llengua... m'han tancat perfils i esdeveniments.
    Però vui que sàpiguen que no em callaran, per què tenim la raó, per què jo no he fet res dolent i per què continuaré fins la extenuació defensant la nostra llengua i els drets de tothom que la parle.
    Gràcies per escoltar-me en aquests moments d'impotència i tristor personal pel que m'han fet.
    Quimet del Tet

    ResponElimina
  2. com que l'acció de denunciar un perfil o una página de fans es una acció totalment individual i subjectiva, i com que el sistema de facebook filtra totes aquestes denuncies doncs el que s'aconsegueix és aconseguir un estat de transparència de les idees i de supervivencia de les idees més fortes, que son les més eficaces. Aixó, o es que realment existeix la censura, que de segur existeix ja t'ho dic jo. Fem societat, societat espanyola o catalana, pero fem societat... posem els diners a banda i parlem de les persones. Inventem un nou sistema. Soc valencià castellanoparlant i estic orgullós de la meua terra, i vosaltres? Salutacionss

    ResponElimina
  3. http://www.facebook.com/pages/Nacer-despertar-imaginar-sentir-escuchar-dibujar-conocer-Ser-so%C3%B1ar-amar-odiar-Desaparecer-besar-disfrutar-leer-Existir-pintar-olvidar-viajar-gritar-correr-re%C3%ADr-llorar-Enamorar-Vivir-Pensar-Aprender-CRECER-Morir/104480506264399#!/pages/Honor/201877296489836

    :)

    ResponElimina