dissabte, 21 de maig del 2011

Te sientes español y vives en Catalunya?

España te ve y te trata como un catalán:

¿quién puede defender el expolio que padecemos todos los catalanes, independientemente de si se sienten españoles o catalanes?

¿Quién puede defender por razones identitarias que España robe a Catalunya 60 millones de euros al día a partir del déficit fiscal?

¿Quién puede defender que los estudiantes catalanes reciban sólo el 5% de todas las becas del estado y los estudiantes de Madrid reciban el 58%?

¿Quién no querría ver aumentada por meras cuestiones identitarias la renta por cápita anual de los catalanes en unos 2.400€ al año si tuviéramos seguridad social propia?

¿Quién puede defender que el “Ministerio de Cultura” haga un gasto anual por cada español de 47€ y por cada catalán sólo de 5€?

¿Quién querría viajar por puras cuestiones identitarias con el 40% de los trenes construidos por el estado durante la década de los 70 que se consideraron obsoletos y que aún circulan por Catalunya, mientras que Madrid sólo tiene el 4%?

¿Quién no querría ver a su país 7 veces más rico como dijo el Premio Nobel de Economía Aplicada en la UB el pasado mes de mayo?

¿Quién puede defender por causas identitarias que 1 de cada 3 años el Ministerio de Fomento no invierta nada de nada en Catalunya?

¿Quién quiere, pese a ser catalán y sentirse español, que cada año nos roben 20.000.000.000 de euros (11% del PIB), siendo así la región del mundo que sufre más déficit por parte de su gobierno? ¿Realmente sentirse español en Catalunya compensa eso?

Como residente en Catalunya, ¿quién puede tolerar, por cuestiones identitarias, que por cada 12,7 millones de euros que se invierten en medio-ambiente en el aeropuerto del Prat, se inviertan 300 millones en el de Barajas?

Por muy españolista que uno sea en Catalunya ¿se puede defender que entre 1985 y 2005 sólo se hayan construido en Catalunya 20km de autovías mientras que en Madrid se hagan cerca de 900 en idéntico periodo?

Por motivos identitarios ¿se puede aceptar y no protestar cuando en Catalunya sólo se invierte un promedio del 12% del PIB español anual pese a aportar el 22% del mismo PIB español?

¿Realmente las razones identitarias compensan el agravio que hemos sufrido por ejemplo con el AVE? En Catalunya, por el AVE, el gobierno invirtió 316€ por catalán, pero en el mismo año invirtió 1.198€ por andaluz, 894€ por madrileño, 574€ por aragonés y 407€ por castellanomanchego.

¿Justifica el sentimiento de identidad pagar peajes y más peajes?

La independencia de Catalunya no es un capricho ni son vinculantes las raíces de un individuo, es una necesidad si vives y trabajas en ella. Durante años, décadas, siglos Catalunya a luchado por su dignidad y siempre ha sido duramente maltratada recibiendo desprecios y desigualdades.

Tu decides si tu futuro y el de tus futuras generaciones pueden hacer que los últimos 300 años en Catalunya se queden en el pasado.


Toda los datos aquí presentados y muchos más están detallados en el siguiente documento de la página de la Fundació Catalunya Estat:

Les raons econòmiques de la Catalunya Estat

Podéis observar que para dato en el pie de página hay la fuente de información. 

39 comentaris:

  1. Menuda sarta de patrañas inmundas

    ResponElimina
    Respostes
    1. tú argumento es ; ¿sarta de patrañas o inmundas?

      Elimina
    2. si l' unic argument es la pasta també proposo que els mes rics de Catalunya deixin de pagar i subvencionar als mes pobres, aixo fa tufo

      Elimina
    3. Millor encara, que els més rics de Catalunya deixin de pagar a Madrid, i veuràs quin tufo farà una altra cosa

      Elimina
    4. el que vull demostrar es la incoherencia del argument de "no pago perque aixi soc més ric"

      Elimina
    5. Els més rics de Catalunya quan paguen als pobres, tal i com dius tu, no deixen de ser rics o en tot cas no passen a ser pobres, però Catalunya, per l'espoli sistèmatica SÍ que passa a ser pobra. 21% d'atur, infrastructures de Burundi i impostos de Suècia. No diguem el que no és. Visca Catalunya lliure, per viure tots millor..tu també.

      Elimina
  2. ojala hicieran un referendum en españa haber si nos interesa que cataluña forme parte todo lo que dices son mentiras para cuatro que te creen vosotros quereis todo lo vuestro y los gastos para el resto no dices nada de los 12000 eu que cuesta cada sesion para que podamos entendernos en españa eso quien lo paga vosotros no defendeis nada estais en contra de españa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que nos importa una puta mierda lo que digáis los españoles, sabes?
      Y efectivamente, estamos en contra de España, mientras estéis en Cataluña.
      El futuro de los catalanes van a decidirlo los catalanes. Y dentro de muuuuy poquito.
      Hala!

      Elimina
    2. supongo que querias decir "a ver si nos interesa..." no "haber si...". Uh! Oh! Un Catalán dando clases de Castellano, España se rompeeeee!

      Elimina
  3. Yo tampoco lo creía, pero la mayoría de datos son públicos.
    Tenemos que agradecer a nuestra democracia que obligue a los políticos a publicar los estados contables por Ministerio.

    Cataluña no es la única comunidad explotada, xo si que es una de las que menos reciben a cambio.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es verdad, no recibimos lo que querríamos, infraestructura... , recibimos mucho..INSULTOS.... AMENAZAS... y otras "florecillas" de la casPPa identitaria EzPPañola...

      Elimina
  4. El que heu de fer són comentaris en contra amb arguments, no "pataletas" de nen.
    Els 12.000€ per cada sessió que dius no són res comparat amb els 22.000.000.000€ anuals que ens roba espanya. És més, una sessió es paga amb 17 segons d'espoli.

    ResponElimina
  5. Los que no lo creeis, mejor que aporteis pruebas en contra, ya que lo que se os ha enseñado lo son y refutadas. Si vivis en Catalunya teneis 3 opciones: A- Seguir empobreziendo B- Exiliarse a otros sitios de españa C- Independencia economica. Y no hay mas.

    ResponElimina
  6. I si fem una comparativa entre Girona i Barcelona... Haurem de demanar la independència de Girona respecte a Barcelona?
    Hem pregunto no mes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "em" pregunto. Per cert, quin argument més pobre.

      Elimina
  7. No se el valor diferencial entre Girona i Barcelona però molt segurament sortiria una quantitat irrisòria comparada amb els 3.000 euros per persona i l'any com és el dèficit fiscal de Catalunya respecte a Espanya.

    Per cert, sabeu tots que és el dèficit fiscal?
    http://estemfotuts.blogspot.com/2010/11/dades-sobre-el-deficit-fiscal-i-els.html

    ResponElimina
  8. Para anonimo, se invierte 1% mas en girona que en barcelona por persona.

    Te respondo solamente!!!

    ResponElimina
  9. Aquest 1% no tinc clar d'on surt, però Catalunya té un dèficit fiscal del 11% i això són més de 3.000 euros per persona. Un 1% d'aquesta quantitat són 275 euros: Irrisori amb el que aportem a Espanya i el que després hem de sentir de nosaltres.

    ResponElimina
  10. Pitjor esteim a Balears i a més guanya el PP amb majoria absoluta.

    Sóm els més beneits...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment, costa d'entendre la situació a les Balears i em consta, a més, que l'espoli està a l'altura del què pateix Catalunya (sinó el supera, inclús...), sense que ningú ni digui ni "piu"... Tant de bo tot us canviï properament per a bé!!!

      Elimina
  11. Expolios?? Quizá deberíamos mirar también lo que nosotros hacemos... Soy catalán y aragonés por mi familia, y los bienes de la franja oriental de Aragón siguen en Lleida... Si son sus bienes porqué los tenemos nosotros? El Papa ordenó ya que se devolvieran...

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¿que tiene que ver el tocino con la velocidad? Sois PPateticos... que ni la lengua sabeis etiquetar en aragon.. Y ahora nos sales con el Papa... manda...

      Elimina
    2. Para acabar restaurados como el Ecce Homo y otros despropósitos, hicieron bien comprando, restaurando y protegiendo el arte que ahora quieren recuperar después de haberlo cobrado.
      http://www.elconfidencial.com/cultura/2012/09/01/el-otro-desproposito-artistico-de-aragon-104647/

      Elimina
    3. Espoli de la franja? Parles dels objectes artístics (que s'acompanyen tots de factura de compra) de quan fa més de 100 anys un capellà català va comprar-los per salvar-los?
      Si no fossin a Lleida segurament ja s'haurien perdut tots i no els tindria ningú.
      No siguis ignorant.

      Elimina
    4. Quin cotxe tens noi? Un VW? si el papa et diu que el tornis als alemanys tu que faràs?

      Elimina
  12. Al que parla de la meva franja natal, potser caldria quantificar quant supose l'art de la franja respecte a l'espoli, després, històricament també s'hauria d'estudiar perquè està a Lleida i comptar els costos de manteniment, recuperació o fins i tot compra des de l'estranger d'algunes d'aquestes obres i observar com a l'Aragó no tenen quasi res d'aquestes obres ja que no es van preocupar mai de mantenir el seu llegat. També se'ns hauria de preguntar a on volem que vagin. Hi ha gent que ja li està bé on són i d'altres volen que torni al seu poble, però no volen que vagin a un museu d'una ciutat que no hi han tingut cap lligam culturalment ni religiosament fins que ens van absorbir.

    ResponElimina
  13. El que poca gent sap és que la Franja de Ponent havia estat del Principat... a finals del segle 19, una càrrec ministerial va fer una reordenació provincial i, curiosament, els municipis de la Franja van deixar de dependre de les províncies catalanes i van passar a les aragoneses... No us sembla curiós que allà si parli català... bé, ara si parla Aragonès Oriental...

    ResponElimina
  14. Les obres d'art estan a Lleida pq la Franja pertanyia fins fa poc a la regio eclesiastica de Lleida. L'administracio eclesiastica no coincideix amb l'actual politica (ni a Espanya ni a cap altre pais del mon).

    ResponElimina
  15. Independencia para Catalunya ya!! Eso si, llevandose tambien la parte proporcional de deuda y fuera de la UE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet! No se'n parli més!
      Amb tal de no haver-vos d'aguantar més, qualsevol cosa!

      Elimina
  16. No entiendo tanto cruce de insultos cuando la cosa me parece mucho más sencilla. Los territorios se agrupan bajo una misma denominación cuando las gentes de esas zonas así lo desean. Y se disgregan cuando sucede el fenómeno contrario. Por otro lado, la idea de dejarnos fuera de Europa me parece más un aliciente que una amenaza.

    ResponElimina
  17. El link del document és antic, aquí està el nou: http://www.fundaciocatalunyaestat.cat/wp-content/uploads/2011/03/Presentaci%C3%B3-FCE-Les-raons-econ%C3%B2miques-pol%C3%ADtiques-i-socials-de-la-Catalunya-Estat-20124.pdf

    ResponElimina
  18. No els farem entendre res a Espanya... ¿No ho veieu? Per més que els donem dades comprovades. Quan un feixista es tenca en sí mateix no hi ha cristo que el tregui. La única manera d'aconseguir la independencia és fer pinya. Tots a la manifestació del dia 11, que quan l'artur s'assegui amb en rajoy pugui dir: "Vinc en representació de TOT Catalunya"

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es tracta de fer entendre res a Espanya, es tracta de que els que se senten espanyols o, en tot cas, no identificats amb la causa independentista a Catalunya per raons ideològiques, se sumin al tren de la independència per motius molt més, diguem-ho així, palpables. Per mi l'argument és que si no ets catalanista com a mínim sigues independentista per tenir millors infraestructures, un sou més alt, millor educació, sanitat, etc. per tu i per la teva família. És de sentit comú.

      Elimina
    2. Millor educació també la podriem tIndra ara, millor sanitat també, us recordo que tenim transferides les competencies, un sou més alt?? A Catalunya es la comunitat autonoma on tenim IRPF més alt (on ens treuen més). El tripartit ens va deixar amb un deute de 22.000 milions, el Sr. Mas despres d'un any i escaig el deute esta vora dels 42.000 milions quan segons les propostes de la campanya els tenía que haver reduit. No ens engayem, ho que necessitem son uns BONS gestors, aqui i a la resta d'Espanya

      Elimina
  19. Ufff.... algunes de les dades que es presenten en aquest blog no són certes... Fer demagògia per intentar convèncer a la massa social em sembla patètic...

    Insisteixo si repassem les dades trobem incoherències bastant flagarants... Que és això de 20 km d'autopistes en 30 anys?? Estem bojos o què? Cal que recordi quants kilòmetres té l'A-2 de Barcelona a Lleida?

    Ens roben 60 milions de euros al dia?? Ja ens agradaria produir 60 M d'euros al dia.... un altre pel ens lluiria...

    El ministeri de cultura no inverteix en Catalunya perquè tenim les competències transferides... Toqueu a la porta de la Generalitat i feu una mica més d'autocrítica per favor...

    Creieu que la nostra classe política faria millor les coses??

    Salut, sort i visca Catalunya!!!

    ResponElimina
  20. ¿España mala? Peor los separatistas. No nos pueden explicar ni qué es Catalunya. Ahora mismo continúa la Marxa de la ANC, y está usando carteles con dos delimitaciones diferentes.

    Si no saben qué es Cataluña, ¿cómo van a saber organizarla?

    ResponElimina
  21. Mirar vuestro D.N.I se os disiparan vuestras dudas.Ajo y agua.

    ResponElimina
  22. Acabo de mirar el meu D.N.I i i sorpresa: DIU QUE CADUCA EL 2014!!!!

    ResponElimina