dimecres, 3 d’agost del 2011

Malgastant a Espanya tot el que s'estalvien a Catalunya

Com podeu llegir en la següent noticia: Vueling se marcha de Ciudad Real y deja el aeropuerto manchego sin aerolíneas. Aquesta noticia no tindria gaire importancia si no fos per que aquest aeroport ha costat més de 1.100 milions, quasi el mateix que la T1 del Prat amb un cost de 1.258 milions d'euros.
Si a més tenim en compte que Ciudad Real és un municipi de les dimensions semblants a Rubí i que ja tenia estació de TGV. Potser és que no necessitava un aeroport transcontinental amb capacitat per 2,5 milions de passatgers ni que tingués la pista més llarga d'Europa, no?

Recordeu que el mes passat es va tancar ja una línia d'AVE que unia Toledo, Conca i Albacete per falta de passatgers i que va costar 3.500 milions d'euros! Però segueixen construint més línies d'AVE per diversos indrets de la geografia espanyola i que segurament patiran la mateixa sort que la de Cuenca. Això sí, ens neguen des de fa dècades el corredor del mediterrani per al transport de mercaderies i que permetria crear desenes de milers de llocs de treball. I si parlem de les nostres carreteres i autovies, podríem dir que són dignes del tercer món ja que Foment té les obres en una dotzena de carreteres aturades o a un ritme lent. Calen encara més raons per sortir d'Espanya?

Així que només amb aquestes dues infraestructures que s'han deixat d'utilitzar ja estem parlant de 4.600 milions d'euros que s'han malgastat. Per als que encara pensin en pessetes, estem parlant d'una quantitat superior als 765.000 milions d'euros. Potser també caldria tenir en compte els 9.000 milions d'euros de diner públic que es van aportar a Caja Castilla la Mancha (CCM) per al seu rescat i que entre d'altres coses durant la bombolla immobiliària, també va finançar l'aeroport? Quantes retallades s'haguessin pogut evitar invertint correctament tots aquests diners?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada